De overgang is voor de meeste vrouwen tussen de 45 en 55 jaar een lastige periode in hun leven. Door een daling van het oestrogeenniveau, krijgen ze tijdens die overgang nogal eens te maken met tal van overgangsklachten die hun leven er niet makkelijker op maken. Kan CBD olie hier misschien uitkomst bieden of werken hormonale medicijnen toch beter?

Overgangsklachten en hormonale middelen

overgang en overgangsklachtenVrouwen die veel last hebben van de overgang, krijgen door hun arts soms een hormoonbehandeling voorgeschreven in de vorm van oestrogenen en progesteron. Ook gebeurt het dat ze tijdens de overgang niet hormonaal werkende medicijnen gaan gebruiken op voorschrift van hun arts. Een andere groep vrouwen koopt gedurende de overgang een gangbaar product bij de drogist. Veelal is dergelijke medicatie niet voldoende om de negatieve effecten van hun klachten te verminderen. Ook veroorzaken ze soms zoveel bijwerkingen dat voor vrouwen in de overgang de ene klacht voor een andere wordt verruild. Dat is de reden waarom veel vrouwen in de overgang overstappen op alternatieve, plantaardige middelen waaronder CBD olie.

Klachten tijdens de overgang

Overgangsklachten kunnen het dagelijkse leven van een vrouw in de overgang behoorlijk beïnvloeden. De overgang kan gepaard gaan met de volgende problemen:

 • Veranderingen in menstruatiecyclus met soms meer bloedverlies
 • Nachtelijke transpiratie
 • Vermoeidheid
 • Opvliegers
 • Slapeloosheid
 • Hoofdpijn
 • Gewichtstoename
 • Prikkelbaarheid en stemmingswisselingen
 • Dunner wordende, drogere schedehuid
 • Libidoverlies
 • Pijn bij het vrijen
 • Ongewild urineverlies
 • Poreuze botten
 • Gewrichtsklachten
 • Spierklachten
 • Versterkte haargroei in het gelaat
 • Droge, minder elastische lichaamshuid
 • Verhoogde kans op hartklachten
 • Verhoogde kans op aderverkalking

Verminderde werking van het endocannabinoïde systeem

CBD olie All by HempTot overmaat van ramp zorgt het verlaagde oestrogeenniveau bij vrouwen in de overgang er ook nog eens voor dat het endocannabinoïde systeem in haar lichaam minder goed gaat werken. Dit zorgt voor een onbalans in het lichaam. Hierdoor ontwikkelen zich weer andere klachten, terwijl overgangsklachten kunnen verergeren. CBD olie kan deze onbalans gelukkig herstellen. Hulp nodig bij overgangsklachten? Bestel je product nu.

CBD olie activeert het endocannabinoïde systeem

Het receptorensysteem in ons lichaam regelt de algehele fysieke gezondheid van een mens. Doordat elk mens beschikt over een lichaamseigen endocannabinoïde systeem, kunnen cannabinoïden onze receptoren activeren. Doordat CBD olie cannabinoïden bevat die overeenkomen met die in een menselijk endocannabinoïde systeem, kunnen, ze door hennepolie te gebruiken, de onbalans in hun systeem opheffen. Hierdoor verdwijnen en verminderen klachten door de onbalans, maar ook de overgangsklachten door de geneeskrachtige en pijnstillende eigenschappen die CBD heeft.

Voedingssupplement, geen medicijn

In Europa vallen zuivere CBD-producten in de groep voedingssupplementen en niet in de groep medicijnen. De reden hiervoor is dat Westerse overheden CBD niet erkennen als geneesmiddel, terwijl niet-Westerse culturen al eeuwenlang hun voordeel doen met de geneeskrachtige en pijnstillende eigenschappen van CBD. Ondanks de stroom van wetenschappelijke onderzoeken die de bijzondere eigenschappen van hennep aantonen, kan het nog wel even duren voordat autoriteiten in Europa CBD erkennen als medicijn.

Welke sterkte olie?

CBD olie en overgangVrouwen in de overgang die onze zuivere CBD olie of CBD softgel capsules willen gaan gebruiken om hun gezondheidsklachten te helpen verminderen of te laten verdwijnen en de balans te herstellen in hun endocannabinoïde systeem, kunnen kiezen uit diverse sterktes. Als natuurgeneeskundig therapeut adviseer ik voor onze 100% natuurlijke CBD olie een sterkte van 4% of 10%. Voor de vrouwen die de voorkeur geven aan capsules, adviseer ik een sterkte van 4% of 10%.

Tot slot

Bent jij in de overgang en heb je al ervaring met CBD olie of softgel capsules om de overgangsklachten de baas te worden? Mail ons jouw bevindingen. Daarmee kun je andere vrouwen een grote dienst bewijzen.

Auteur: Willem van de Waal.

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.