In Nederland lijden een kleine 2 miljoen mensen aan reuma. Deze aandoening tast de gewrichten, spieren en pezen aan van volwassenen en kinderen. De fysieke gevolgen zijn van grote invloed op het dagelijks leven van deze patiënten. Om hun pijn te verlichten en voortschrijden van de ziekte tegen te gaan, schrijven artsen reguliere medicatie voor. Veel reumapatiënten gebruiken daarbij alternatieve middelen om hun leven draaglijk te houden. Wat kan CBD-olie voor deze mensen betekenen?

Wat is reuma precies?

reuma en pijnverlichtingReuma is een ziekte die de gewrichten, pezen en spieren van mensen aantast. Bij ontstekingsreuma en artrose uit zich dit in gewrichtsontstekingen en versnelde slijtage. Bij de vormen van wekedelenreuma hebben lijders problemen met hun spieren, pezen en gewrichtskapsels. Bij elkaar zijn zo’n 100 varianten van deze chronische ziekte bekend waaronder de ziekte van Bechterew, reumatoïde artritis, artrose en fibromyalgie. Soms lijden mensen aan diverse vormen tegelijk. Reuma kan mensen van alle leeftijden treffen. De ziekte is te behandelen, maar helaas niet te genezen. Het dagelijks leven van lijders aan reuma wordt hierdoor behoorlijk ontwricht.

Maatschappelijke gevolgen van deze ontstekingsziekte

Reumapatiënten kampen elke dag met de gevolgen van hun aandoening. Daarbij is hun levensverwachting korter dan die van gezonde mensen. Door voortdurende pijn, vermoeidheid en stramheid zijn ze nauwelijks in staat om de voor gezonde mensen normale handelingen uit te voeren zoals het bedienen van een toetsenbord of apparatuur of het openen van post. Hierdoor verliezen ze langzaam maar zeker een goed contact met de buitenwereld, laten vrienden en bekenden het afweten en verliezen ze vaak hun baan. Er is in veel gevallen onbegrip voor reumalijders, omdat hun omgeving denkt dat ze hun ziekte voorwenden. Om de lichamelijke gevolgen van de aandoening te verminderen, kunnen alternatieve middelen zoals CBD-olie een positieve invloed hebben op de ziekte. U kunt ze bij ons bestellen.

Effect CBD-olie op ontstekingen

CBD-olie voor reumapatiëntenCBD-olie kan de lichamelijke gevolgen van reuma verlichten. Dit komt doordat de cannabinoïden CBD en THC van nature pijn bestrijdende en ontstekingsremmende eigenschappen bezitten. Doordat elk mens beschikt over een lichaamseigen endocannabinoïde systeem, kunnen de cannabinoïden in CBD-olie het receptorensysteem in ons lichaam activeren. Uitgebreide informatie over het endocannabinoïdensysteem vindt u in onze blog: CBD-olie een geschenk van de natuur? Zuivere CBD-olie met een laag THC-gehalte van minder dan 0.05% is niet psychoactief, zodat verslaving, stoned of high worden zijn uitgesloten. Wilt u meer weten over CBD-producten met een hoog THC-gehalte, lees dan onze blog: Aandacht van THC naar CBD-producten hoopgevend of zorgwekkend?

Wetenschappelijk onderzoek

In de laatste 10 jaar doen wetenschappers op grote schaal onderzoek naar CBD-olie met een laag THC-gehalte en de geneeskrachtige eigenschappen van CBD. Hieruit blijkt dat de van nature ontstekingsremmende en pijnstillende werking van CBD-olie ook voor lijders aan vormen van reuma zoals artritis een uitkomst kan zijn. Dit komt doordat CBD de weefselverbindingen in het lichaam van de patiënt beschermt tegen ontstekingen en zorgt voor herstel van de onbalans in het immuunsysteem. Hierdoor verbeteren ook de geestesgesteldheid en eventuele slaapproblemen van de zieke.

Zorg voor de juiste dosering

webshop AllbyHempCBD vermindert de pijn, beschermt de weefsels en remt de ontsteking. Daarbij heeft het een positieve invloed op het geheugen van kinderen en volwassenen. Voor het beste resultaat bij kinderen adviseren wij onze zuivere CBD-olie 2,5%  die u in onze webwinkel kunt bestellen. Volwassenen adviseren we de natuurlijke CBD-olie of de softgel capsules met een sterkte van 4%. Desgewenst kunt u de dosering na 1 week druppelsgewijs verhogen. Kijk voor alle de aanbevolen doseringen en de beste manier van toediening op onze webpagina Uitleg CBD.

Tot slot

Hebt u na het lezen van deze blog en de andere informatieve pagina’s op deze website nog vragen? Neemt u gerust contact met ons op. Hebt u al ervaring met het gebruik van CBD-olie bij reuma of kent u een dierbare die een vorm van reuma ondersteunt met CBD? Deel uw verhaal met ons. U kunt daarmee andere reumapatiënten helpen. Mail ons vandaag nog.

Auteur: Willem van de Waal

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.