ADHD, voluit Attention Deficit Hyperactivity Disorder staat voor hyperactief gedrag bij kinderen en volwassenen. Behalve hyperactiviteit kenmerkt deze aandoening zich door concentratieproblemen en impulsiviteit. Zou CBD-olie hier soelaas kunnen bieden?

De 3 typen ADHD en symptomen

ADHD kent 3 verschillende vormen. Zo is er ADHD-I, ook wel bekend als ADD. Hierbij staat een tekort aan aandacht centraal. Een ander type is ADHD-H waarbij de persoon in kwestie in hevige mate kampt met doorlopende hyperactiviteit en impulsiviteit. Tot slot kennen we de vorm ADHD-C. Dit is een combinatie van de eerste 2 typen. Lange tijd was weinig bekend over het ontstaan van deze aandoening, maar de laatste jaren wordt meer bekend over de mogelijke oorzaken.

Biologische oorzaken en leefgedrag

ADHD en reguliere medicatieVoor zover nu bekend ligt de biologische oorzaak bij communicatieproblemen tussen de verschillende hersengebieden. Genetisch onderzoek toont aan dat de aandoening voor ongeveer 70% erfelijk wordt bepaald. Daarnaast speelt ook de levensstijl een belangrijke rol. Zo kunnen roken en het nuttigen van alcohol tijdens de zwangerschap de kans op een kind met ADHD verhogen. Uiteindelijk schrijven artsen deze kinderen al op jonge leeftijd medicatie voor.

Reguliere medicatie

In de loop der jaren ontwikkelden farmaceutische bedrijven rustgevende middelen voor patiënten met ADHD. Een daarvan is Ritalin. Behalve rust brengen dergelijke middelen ook schade toe aan het lichaam en veroorzaken ze nare bijwerkingen waaronder verminderde eetlust en slapeloosheid. Naast reguliere medicatie zijn er gelukkig ook alternatieven vanuit de homeopathie en zuivere CBD-olie.

CBD-olie bij kinderen alternatief of assistent?

CBD-olie ter ondersteuningCBD-olie blijkt een goede hulp voor kinderen en volwassenen met een van de vormen van ADHD. Hoewel cannabisolie de aandoening niet kan genezen, kan het wel helpen om de symptomen van de ziekte in belangrijke mate te verlagen. Dit komt doordat CBD een lichaamseigen stof is die het lichaam direct accepteert. Hierdoor kan CBD-olie de balans herstellen tussen het bij ADHD-patiënten te lage dopamineniveau en het te hoge cortisolniveau. Zodra deze balans is hersteld, uit zich dit in vermindering van de symptomen. Hulp nodig bij ADHD? Bestel nu uw CBD-product.

CBD lichaamseigen stof

CBD-producten verlagen wel de symptomen, maar belasten de ADHD-patiënt niet met allerlei vervelende bijwerkingen. Daarbij zijn de olie en CBD softgel capsules van All by Hemp niet psychoactief, doordat het percentage THC minder is dan 0,05%. U hoeft daarom niet bang te zijn dat u of uw kind van het gebruik van onze CBD-producten stoned wordt of high of er verslaafd aan kan raken. Wel worden lijders aan ADHD rustiger.

Meer rust met de juiste dosering

alternatieve geneesmiddelen helpenCBD brengt rust. En dat niet alleen: CBD verbetert het concentratievermogen en het geheugen. Voor kinderen en volwassenen met ADHD zijn dit belangrijke stappen voorwaarts. Temeer omdat hierdoor hun schoolprestaties en het leggen van sociale contacten aanmerkelijk verbeteren. Ook de chaos in hun hoofd en hun slaapproblemen herstellen zich. Voor het beste resultaat bij kinderen adviseren wij onze CBD-olie 2,5%. Volwassenen raden we de CBD-olie of de softgel capsules met een sterkte van 4% aan. Desgewenst kunt u de dosering na 1 week iets verhogen. Kijk voor de aanbevolen doseringen op onze webpagina Uitleg CBD.

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek naar CBD als bestrijder van de symptomen van ADHD staat helaas nog in de kinderschoenen. De wetenschappelijke rapporten die er zijn, gaan over de psychoactieve variant met een percentage THC boven de 0,05%. Wij raden u dringend aan om dit CBD-product niet aan kinderen te verstrekken. Dergelijke producten vindt u overigens niet in onze webwinkel.

Tot slot

Hebt u na het lezen van deze blog en de andere informatieve pagina’s op deze website nog vragen? Mail ons gerust. Hebt u al ervaring met het gebruik van CBD-olie bij ADHD of kent u een dierbare die ADHD ondersteunt met CBD? Deel uw verhaal met ons. U kunt daarmee andere mensen een grote dienst bewijzen. Mail ons vandaag nog.

Auteur: Willem van de Waal

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.