Zodra de eerste warme voorjaarsdagen zijn gepasseerd, kunt u weer teken aantreffen in de natuur. De bekendste teek in Nederland is de Ixodes Ricinus. Deze en nog enkele andere kunnen besmet zijn met de borrelia burgdorferi-bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt bij mensen en dieren. Borreliose ook wel de ziekte van Lyme genoemd, geeft tal van vervelende gezondheidsklachten. CBD olie kan deze klachten wel verminderen, maar kan de infectieziekte zelf niet genezen.

Risico voor u

CBD olie en borrelioseDe overbrenging van de borrelia burgdorferi-bacterie op mens of dier vindt niet direct na aanhechting van de teek plaats. Vroegtijdige verwijdering, binnen 24 uur, van een vastgezogen teek zal de kans op de ziekte van Lyme aanzienlijk verminderen. Ontwikkelt zich na een tekenbeet een rode ring op de bijtplek, raadpleeg dan direct uw huisarts. Bij behandeling in een vroegtijdig stadium is borreliose goed te genezen. Blijkt pas veel later dat u bent besmet, dan zal dit leiden tot koorts, verminderde eetlust, lymfeklierzwelling, vermoeidheid en gewrichtsaandoeningen. De aandoeningen kunnen uiteindelijk chronisch worden. Bent u getroffen door de Lymeziekte? Bestel nu de zuivere olie of de softgel capsules.

Chronische borreliose aantonen

Vaak kunnen artsen moeilijk achterhalen of de patiënt aan de ziekte van Lyme lijdt. Bloedonderzoeken tonen dit lang niet altijd aan. Dit komt vooral door de diversiteit van de gezondheidsklachten die elke patiënt heeft. Gevolg is dat de borreliose chronisch wordt. Wanneer de ziekte wel op tijd is ontdekt, krijgt de patiënt een antibioticakuur van enkele weken om de bacterie te bestrijden. Helaas gaat zo’n behandeling gepaard met vervelende bijwerkingen in de vorm van lichamelijke klachten en verzwakking en ontregeling van het immuunsysteem. En dan nog is het onzeker of de antibiotica ook echt gaat helpen. 

Chronische ziekte van Lyme alternatieve middelen

Ziekte van Lyme door tekenMensen met chronische borreliose gaan steeds vaker zelf op zoek naar middelen om hun gezondheidsproblemen te verlichten. CBD olie is een van die middelen die lijders aan de chronische vorm van Lyme vaak kiezen vanwege de zuiverheid en de goede werking. Let wel: cannabisolie is geen remedie tegen alle kwalen, maar kan de klachten wel verlichten. Dit komt vooral door het positieve effect dat CBD heeft op het immuunsysteem. CBD is namelijk een lichaamseigen stof, waardoor ons lichaam het middel zo goed opneemt in het lichaam.

CBD olie en symptomen van de Lymeziekte

CBD olie van AllbyHempDe gezondheidsklachten bij mensen met de chronische vorm van de ziekte van Lyme lopen nogal uiteen. Zo kan de ene patiënt last hebben van aanhoudende hoofdpijn, hartproblemen, geheugenstoornissen, prikkelbaarheid, zenuwpijnen of slapeloosheid, terwijl anderen kampen met maag- darmproblemen, haaruitval of verminderde eetlust. CBD olie kan door zijn brede werking het lichaam in elk geval een boost geven om het leed op een veilige manier dragelijker te maken. De CBD olie van All by Hemp is 100 procent zuiver en is niet psychoactief. Daardoor wordt de gebruiker niet stoned of high en is verslaving uitgesloten.

Deel uw ervaringen

Lijdt u zelf aan borreliose en hebt u ervaring met het gebruik van CBD olie bij deze aandoening? Stuur ons uw verhaal per e-mail, zodat wij daarmee andere mensen kunnen helpen.

Auteur: Willem van de Waal

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.