CBD olie kan bij acute en chronische aandoeningen uitkomst bieden. Steeds meer mensen ervaren dat chemische pijnstillers vaak niet het gewenste effect of nare bijwerkingen geven bij pijn. Dat is een van de redenen waarom mensen met gezondheidsklachten steeds vaker op zoek gaan naar alternatieve middelen. Een van die alternatieven is zuivere hennepolie. Maar hoe zit dat bij lijders aan migraine en hevige hoofdpijn? Kunnen zij misschien ook baat hebben bij dit natuurproduct?

Wat is migraine?

persoon met zware hoofdpijnMigraine is niet zomaar hoofdpijn, maar een hersenaandoening die buitenstaanders vaak onderschatten. De heftige hoofdpijnaanvallen die een persoon met migraine ervaart, gaan meestal gepaard met overgevoeligheid voor licht en geluid, misselijkheid of uitvalverschijnselen. Migraine komt voor in diverse vormen. Zo kan het zich openbaren als een zware hoofdpijn die aanvalsgewijs optreedt en die zich aankondigt door middel van uitvalverschijnselen. Een andere vorm is de hormonale migraine die zich uitsluitend rond de menstruatiecyclus manifesteert. Daarnaast kunnen er andere redenen zijn.

Andere oorzaken van migraine

CBD olie verlicht bij hoofdpijnBehalve een hormonale oorzaak kunnen er andere uitlokkers zijn van een migraineaanval zoals:

 • Verhoogde gevoeligheid voor prikkels
 • Genetische aanleg
 • Bepaalde voedingsmiddelen zoals melk, exotisch fruit en alcohol
 • Stress, depressie of rouwverwerking
 • Weersinvloeden waaronder lage luchtdruk
 • Bepaalde chemische medicatie

Kan CBD olie helpen bij hevige hoofdpijn?

hennepolie van All by Hemp helptWanneer een lichaam in disbalans is en lichaamsfuncties en signalen niet optimaal werken, kan onder andere hoofdpijn of migraine ontstaan. Om de balans in het lichaam te herstellen, is het zaak om het endocannabinoïden systeem weer goed in balans te brengen en te houden. CBD olie ofwel cannabidiol is hiertoe in staat, doordat ons endocannabinoïden stelsel positief reageert op de cannabinoïden in zuivere hennepolie. Dit komt omdat het lichaam ze ziet als lichaamseigen stoffen. Bestel het vandaag nog. Voor wat betreft verlichting van migraine en hoofdpijn kent cannabisolie met een THC-gehalte van 0,05 procent of lager meer positieve eigenschappen waaronder:

 • Positieve beïnvloeding hormoonhuishouding door reductie hormonale schommelingen
 • Pijnstillend
 • Vermindering van overprikkeling
 • Rustgevende werking
 • Afname misselijkheid
 • Verbetering van de nachtrust
 • Kent geen bijwerkingen
 • Werkt niet verslavend
 • Maakt niet stoned of high

Slotconclusie

hennep voor zuivere cannabisolieDagelijks onderzoeken wetenschappers de werking van CBD en telkens doen zij nieuwe ontdekkingen die de heilzame werking van zuivere hennepolie keer op keer bevestigen. Ook ik, als praktiserend natuurgeneeskundig therapeut, ben van mening dat de pijnstillende, geneeskrachtige en ontspannende werking van CBD dubbel en dwars in de praktijk is bewezen. Als voedingssupplement is het geschikt voor inname door volwassenen, kinderen vanaf 6 jaar en huisdieren. Bij de meeste gebruikers werkt onze CBD olie al binnen 1 uur. Kijk voor meer informatie en de wijze van innemen ook op onze webpagina Wat is CBD precies?

Auteur: Willem van de Waal

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.