Slapeloosheid onder kinderen, jongeren en volwassenen lijkt in de huidige tijd een steeds groter probleem. In veel gevallen is de oorzaak een tekort aan het hormoon melatonine. Ons nieuwe product MelaHemp slaapdruppels kan voor veel mensen met slaapproblemen wellicht dé oplossing zijn. In deze blog leg ik uit waarom deze groep baat kan hebben bij het gebruik van ons melatonine supplement en hoe dit een positieve invloed kan hebben op het dagelijkse slaapritme en een gezondere slaap.

Melatonineaanmaak in ons lichaam

slapeloosheid en slaapstoornissenMelatonine is een hormoon dat ons lichaam zelf produceert in de pijnappelklier. Overdag maakt het lichaam weinig melatonine aan en in de avond en nacht juist veel meer. Volgens de EFSA, de European Food Safety Authority is het hormoon voor de mens zo belangrijk, omdat het ons slaap-waakritme regelt. Zodra een tekort aan dit slaap bevorderende hormoon ontstaat, uit zich dit in slaapstoornissen zoals slapeloosheid. Aan het ontstaan van een gebrek aan melatonine kunnen veel oorzaken ten grondslag liggen.

Factoren die onze melatonineproductie treffen

MelaHemp slaapdruppelsOnze huidige levensstijl is van grote invloed op de hoeveelheid melatonine die ons lichaam aanmaakt. Een negatieve invloed hierop is de enorme hoeveelheid licht waaraan we dagelijks langdurig blootstaan. De grootste veroorzakers van al dat licht zijn elektrische apparaten zoals beeldschermen van mobiele telefoons, iPads en tablets. Daarnaast zijn stress, lange werkdagen, onregelmatige werktijden en een te druk sociaal leven belangrijke oorzaken van een te geringe aanmaak van melatonine, waardoor onder andere slapeloosheid ontstaat. 

Waarop baseert de EFSA haar conclusies?

Na talloze wetenschappelijke onderzoeken naar de aanmaak en werking van het hormoon melatonine komt de EFSA tot de conclusie dat melatonine een ontspannende werking heeft op het menselijk lichaam en zorgt voor balans in ons slaapritme. Bij een te geringe aanmaak van het hormoon ontstaat een disbalans die kan ontaarden in slapeloosheid, andere slaapstoornissen en gezondheidsproblemen. Melatoninesupplementen zijn, evenals de MelaHemp slaapdruppels, zonder recept verkrijgbaar. Wilt u ook hulpbij uw slaapproblemen? Bestel hier onze MelaHemp druppels.

MelaHemp slaapdruppels bij slapeloosheid

MelaHemp slaapdrank AllbyHempDe nieuwe MelaHemp druppels van All by Hemp is een voedingssupplement dat bestaat uit een krachtige combinatie van melatonine, vitamine B6, CBD, soja en olijfolie. Het is gemaakt uit 100 procent natuurlijke grondstoffen van hoge kwaliteit. Ons product is veganistisch en glutenvrij. De allergenendeclaratie is soja. U wordt er niet stoned of high van doordat het THC-gehalte lager is dan 0,05 procent. In tegenstelling tot reguliere slaapmiddelen kent MelaHemp geen bijwerkingen, werkt het niet verslavend en heeft het geen invloed op het kortetermijngeheugen. Onze slaapdrank werkt kalmerend en zorgt ervoor dat u snel in slaap valt en nacht na nacht kunt genieten van een diepere, gezondere slaap dankzij voldoende melatonine. MelaHemp slaapdruppels werken liposomaal.

Slaapmiddel met liposomale werking

All by Hemp CBD webshopDe laatste tijd verschijnen steeds meer liposomale voedingssupplementen op de markt. Liposomaal wil zeggen dat de voedingsstoffen in bijvoorbeeld onze druppels zijn ingekapseld in minuscule vetachtige bolletjes. Liposomen kunnen in olie en water oplosbare stoffen vervoeren. De voordelen hiervan zijn een snellere en betere opname en een makkelijker transport naar de juiste plaats in het lichaam. Dit kan ervoor zorgen dat slapeloosheid en andere slaapstoornissen zich ten goede keren doordat het supplement een ontregeld slaap-waakritme kan herstellen.

Gebruik van ons MelaHemp supplement

MelaHemp slaapdruppels van All by Hemp is een hoogwaardige slaapdrank die u eenvoudig onder de tong druppelt. Het product is verkrijgbaar in onze webshop in een verpakking van 30 ml. De sluiting van de fles is voorzien van een handige druppelaar voor de juiste dosis. Uitgebreide informatie over gebruik en dosering is te lezen op onze webpagina MelaHemp slaapdruppels.

Auteur: Willem van de Waal