CBD olie lijkt het wondermiddel van deze tijd te zijn voor mensen en dieren met uiteenlopende gezondheidsklachten. Zou dit voedingssupplement ook een oplossing kunnen bieden aan mensen met fibromyalgie?

Wat zijn de kenmerken van fibromyalgie?

diagnose 2% van de volwassenen in Nederland lijdt aan fibromyalgie of weke delen reuma. Het zijn meestal vrouwen tussen de 20 en 60 jaar. Fibromyalgie kenmerkt zich door spierpijn en stijfheid van de spieren en het bindweefsel in het hele lichaam. Daarnaast manifesteren zich bij fibromyalgie tal van andere symptomen.

Andere symptomen van fibromyalgie

Behalve spierpijn en stijfheid van de spieren hebben lijders aan fibromyalgie vaak last van vermoeidheid in lichte of hevige mate. Daarbij hebben ze vaak slaapproblemen, concentratiestoornissen en geheugenproblemen evenals depressies, angststoornissen en hoofdpijn. Een aantal patiënten met fibromyalgie krijgt te maken met allergieën, darmproblemen en verhoogde lichaamstemperatuur. Gelukkig ontdekt de wetenschap steeds meer over deze aandoening.

Disfunctioneren van neurotransmitters

nekpijnInmiddels is bekend dat fibromyalgie ontstaat doordat neurotransmitters in het lichaam tot op zekere hoogte niet goed werken. Neurotransmitters zijn stoffen die door de hersenen worden aangemaakt om het lichaam goed te kunnen besturen. Doordat bij lijders aan fibromyalgie sprake is van een abnormale aanmaak van neurotransmitters en andere chemische stoffen, ontstaan onder andere slaapproblemen, gemoedsstemmingen, problemen met de pijnbeheersing en het immuunsysteem. Fibromyalgie patiënten ervaren daarbij heel sterk dat de symptomen van invloed zijn op elkaar.

Deltaslaap verstoring

Mensen met fibromyalgie zijn onmachtig om in het diepe slaapstadium te komen. Door dit niet ervaren van de deltaslaap, blijft het gehalte van hun groeihormoon laag. Tijdens de diepe slaap maakt ons lichaam namelijk groeihormonen aan die nodig zijn voor de groei, herstel en vervanging van lichaamsweefsels. Deze chemische stoffen komen vrij tijdens de deltaslaap om hun herstelwerk te verrichten. Hierdoor kan het lichaam van lijders aan fibromyalgie spieren en bindweefsel niet herstellen.

Tekort aan cannabinoïden

actieve neuronenNet als elk zoogdier is ons lichaam voorzien van een prachtig endocannabinoïden systeem ook wel lichaamseigen cannabinoïden systeem genoemd. De endocannabinoïden geven signalen af aan het lichaam, houden onder andere de hormoonaanmaak op orde en regelen ons immuunsysteem. Zodra het immuunsysteem in disbalans is, of er door bepaalde oorzaken een tekort aan cannabinoïden ontstaat, uit zich dat in gezondheidsproblemen. CBD olie kan hier de helpende hand bieden. Bestel het vandaag nog.

Wat kan CBD olie positief bijdragen?

blog-13-04Bij een onbalans van cannabinoïden in het lichaam kan het gebruik van zuivere CBD olie van All by Hemp die balans weer herstellen, waardoor de lichaamsfuncties verbeteren. Dit komt doordat ons endocannabinoïden systeem positief reageert op de cannabinoïden in CBD olie. Het lichaam verwelkomt ze als lichaamseigen stoffen en laat ze in geval van disbalans hun goede werk doen door de balans te herstellen. Cannabinoïden komen van nature enkel voor in de cannabisplant en zijn bekend onder de naam phytocannabinoïden. Bij fibromyalgie patiënten kan gebruik van zuivere CBD olie met een THC-percentage van 0,05 % of lager, resulteren in onder andere vermindering van de pijn.

Wetenschappelijk onderzoek naar CBD

CBD olie is intussen zo ingeburgerd dat het niet meer weg te denken is in onze maatschappij. Wetenschappers voerden diverse studies en klinische onderzoeken uit met CBD bij mensen met multiple sclerose, schizofrenie, bipolaire manie, epilepsie, insomnie, ziekte van Huntington en neuropathische pijn. Hieruit bleek dat CBD olie hierop een positieve invloed heeft. Uit onderzoeken met proefdieren is tevens naar voren gekomen dat CBD olie positief kan werken bij epilepsie, braken en infecties. Bovendien werkt het antipsychotisch en heilzaam bij reumatoïde artritis.

Auteur: Willem van de Waal

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.