Slaapproblemen, wie kent ze niet. We hebben er allemaal weleens last van; de een krijgt er slechts enkele nachten per jaar mee te maken, de ander meerdere nachten per week. CBD olie lijkt een positieve rol te kunnen spelen bij insomnie. Waardoor en hoe kun je lezen in deze blog.

Oorzaken van insomnie bij kinderen en volwassenen

slapeloosheid en cannabisolieInsomnie is een verstoring van de normale slaap. Er zijn 3 vormen van insomnie: je valt moeilijk in slaap, je wordt tijdens je slaap vaak wakker of je ontwaakt te vroeg. De kiem van slapeloosheid zit vaak verborgen in ogenschijnlijke kleinigheden die we maar al te vaak over het hoofd zien of eenvoudigweg niet weten. Zo kan het voorkomen dat je na een drukke dag te weinig tijd voor ontspanning neemt en tot vlak voor het slapen gaan door dendert. Ook kunnen een verkeerde slaaphouding, piekergedrag of ademhaling van invloed zijn. Mensen met een wisselend werkrooster lijden vaak aan een gebrek aan endocannabinoïden. Door de balans hierin te herstellen met bijvoorbeeld CBD olie, kan dit hun slaapritme bevorderen.

Leg je mobieltjes, tablet en laptop op tijd te ruste

Slapeloosheid onder kinderen en jongeren wordt meestal veroorzaakt door gebruik van een beeldscherm tot vlak voor het slapen gaan. Het blauwe licht dat mobieltjes, iPads, pc’s en laptops afgeven, heeft bij de meeste mensen een negatieve invloed op de slaap. Dit kan zo ernstig worden, dat ze doorlopend moe en futloos zijn. Vaak bevinden mobiele apparaten zich ook tijdens de nacht op hun slaapkamer. Hierdoor blijven ze ’s nachts evenzeer onder invloed van de afgegeven straling.

Gevolgen van slapeloosheid

Insomnie verhelpen?We slapen gemiddeld een derde deel van ons leven; voor iemand van 90 jaar is dit ongeveer 32 jaar. Ongeveer 1 op de 3 kinderen en volwassenen in Nederland hebben last van insomnie. Ze raken vermoeid, zijn minder scherp en hebben concentratieproblemen. Daarbij ontstaat emotionele instabiliteit.

Onderzoeken relatie CBD olie en slapen

CBD olie of cannabisolie blijkt volgens wetenschappelijk onderzoek bij dieren een positieve invloed te hebben op de slaap. Het voedingssupplement verlengt de slaapduur, terwijl een hogere dosering CBD de periodes van diepe slaap verlengen. Hierbij viel op dat het bij deze dieren iets langer duurde eer ze daadwerkelijk in slaap vielen. Verder ontdekten wetenschappers dat gebruik van CBD olie zorgt voor snel indommelen, verlenging van de diepe slaapfase en een kortere duur van de zogenoemde remslaap.

Remslaap wat is dat?

De remslaap is een fase in de slaap waarin we dromen. Tijdens die remslaap maken onze ogen snelle bewegingen, zijn de hersenen actiever en verslappen de spieren. Sommige mensen ervaren dit in hun dromen alsof ze niet kunnen bewegen en praten. De remslaap is een cruciaal deel van de slaap voor mensen met slaapproblemen. Doordat CBD olie de duur van de remslaap verkort, hebben lijders aan slapeloosheid baat bij CBD olie als slaapmiddel; ze ervaren hun slaap als droomloos. Onderzoekingen tonen verder aan dat een verkorte remslaap bij sommige depressieve mensen de symptomen van depressie kan verminderen.

Dopamineniveau en een gezondere slaap

schaapjes tellen helpt niet echtUit andere onderzoekingen blijkt dat CBD olie de slaap bevordert bij mensen die lijden aan insomnie en chronische vermoeidheid. Hiervoor deden wetenschappers bloedonderzoek tijdens de slaap. Zo ontdekten ze dat zuivere cannabisolie van invloed is op het dopamineniveau in het bloed. Hierdoor zouden mensen met slaapproblemen beter en meer ontspannen slapen. Toch is er ook een andere kant aan de medaille. Onderzoek toonde namelijk ook aan, dat een hogere dan de aanbevolen concentratie CBD de gebruiker juist levendiger maakt. Mensen met slapeloosheid zitten hier niet op te wachten. Start daarom altijd met een lage concentratie. U kunt de olie softgel capsules of MelaHemp druppels in onze shop bestellen.

Gebruiksadvies cannabisolie bij slapeloosheid

Als natuurgeneeskundig therapeut geef ik graag een deskundig advies over het gebruik van onze zuivere CBD olie bij een van de 3 vormen van insomnie. Ik baseer mijn advies op de vele wetenschappelijke onderzoeken naar de werking van cannabisolie, mijn ervaringen met cliënten in mijn praktijk en natuurlijk de ervaringen van deze gebruikers zelf. Ik adviseer daarom de All by Hemp 4% concentratie CBD olie voor volwassenen en kinderen met slaapproblemen.

Kun je ook wietolie gebruiken bij insomnie?

Wietolie is niet echt geschikt om in te zetten bij slapeloosheid. Het bevat een te hoog percentage THC en een te laag gehalte CBD. THC geeft psychoactieve bijwerkingen zoals stoned of high worden en dat is nu juist wat iemand met slaapproblemen echt niet kan gebruiken. Om die reden is wietolie niet legaal en zuivere CBD olie wel.

Hoe veilig is hennepolie?

slaapproblemen opgelostCBD olie van All by Hemp is een absoluut veilig en legaal middel dat minder dan 0,05 % THC bevat. Hierdoor blijven psychoactieve verschijnselen achterwege en geeft het geen andere vervelende bijwerkingen. De olie is 100 % zuiver en wordt voortdurend op kwaliteit getest. In tegenstelling tot veel andere merken bevat cannabisolie van All by Hemp ook geen andere kwalijke stoffen zoals CBDA, CBN, CBV en CBG. De CBD-producten zijn verkrijgbaar in onze webwinkel in concentraties van 2,5%, 4% en 10% in verpakkingen van 10 ml, 30 ml en 50 ml. Het CBD-product is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, volwassenen en huisdieren. Start bij slapeloosheid altijd met een lage dosering en kijk eerst welk effect dit geeft.

Kampte jij met slaapproblemen en heb je die kunnen oplossen met CBD olie? Laat het ons weten.

Auteur: Willem van de Waal

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.