In welvarende landen zoals Nederland krijgen steeds meer mensen te maken met acute of chronische fysieke aandoeningen die vaak zeer pijnlijk zijn. Kan CBD olie hier een redder in nood zijn?

Ouder en gezonder?

pijn effectief bestrijden met CBD olie?In onze welvaartsstaat mogen we dan wel ouder in leeftijd worden, mensen en dieren gaan ook steeds meer mankeren. Dit heeft onder andere te maken met onze ongezonde leefstijl, bodemvervuiling, luchtvervuiling en blootstelling aan onder andere elektromagnetische straling. Dit heeft tot gevolg dat steeds meer volwassenen lijden aan ernstige en pijnlijke aandoeningen zoals artritis, reuma en aandoeningen aan de wervelkolom, maar ook met spierziekten zoals multiple sclerose of MS, amyotrofische laterale sclerose of ALS en de ziekte van Duchenne. Het betreft overigens niet alleen volwassenen, maar ook veel baby’s, kinderen en jongeren. Zij kampen met ziektes die zo’n 30 jaar geleden niet bestonden. Het moet verschrikkelijk zijn om dag in dag uit pijn te lijden. Dit heeft niet alleen lichamelijke, maar ook sociale en maatschappelijke consequenties voor de zieke.

Reguliere pijnbestrijding bij fysieke pijn

We zijn het in onze prestatiemaatschappij zo gewend om bij acute pijn meteen te grijpen naar reguliere, chemische pijnstillers om snel weer door te kunnen. Bij hoofdpijn, kiespijn of een verzwikte enkel nemen we aspirine of iets sterkers als pijnverlichting. Bij chronische pijnlijders wordt het een ander verhaal; deze patiënten hebben niets aan dergelijke pijn verlichtende producten. Zij vinden slechts verlichting bij zware pijnstillers. Na verloop van tijd zal hun lichaam hieraan wennen met als gevolg noodgedwongen verhogen van de dosering tot het plafond is bereikt. Dat plafond betekent voor veel van deze mensen ‘leren leven met de pijn’. Dergelijke pijnstillers kunnen veel schade aanrichten in een lichaam en mede door de vele bijwerkingen die pijnverlichters meestal hebben, gaat de kwaliteit van leven verder achteruit. Normaal kunnen functioneren ligt ver in het verschiet en dat kan denk ik, nooit de bedoeling zijn.

Zenuwpijn door beknelling, ontsteking of beschadiging

pijnstilling bij acute en chronische pijnZenuwpijn komt wereldwijd voor bij mensen en dieren. Het aantal lijders aan zenuwpijn ligt boven de miljoen en stijgt jaarlijks met ruim 100.000. Het is een aandoening die zich moeilijk laat bestrijden met reguliere middelen en wordt bij sommige mensen zelfs chronisch. Lijders hieraan ervaren een heftige stekende, brandende of tintelende pijn die ze sterk in hun dagelijks functioneren belemmert. Doordat zenuwpijn in een aantal gevallen niet als zodanig wordt herkend, krijgen deze patiënten niet de juiste medische behandeling. Hierdoor gaan ze dag en nacht gebukt onder heftige pijnen die met reguliere pijnstilling niet verlichten. Gelukkig zijn er andere mogelijkheden.

Kan CBD olie een alternatief zijn voor reguliere medicatie?

Reguliere medicijnen en pijnstillersNaast pijnstilling met reguliere middelen zijn er meer soorten pijnbestrijding waaronder homeopathie en acupunctuur. Een andere veilige en effectieve manier om acute en chronische pijnen te verlichten is inname van enkele druppels zuivere CBD olie die geen of een minimale hoeveelheid van minder dan 0,05 procent THC bevat. Het heeft naast pijnstillende bovendien geneeskrachtige eigenschappen. Mensen die lijden aan acute en chronische pijnen hebben veel baat bij de olie, zelfs bij zenuwpijn. CBD olie valt vooralsnog onder de voedingssupplementen, maar in de nabije toekomst zal dit hopelijk veranderen. In mijn praktijk zie ik dagelijks hoe het lichaam van cliënten reageert op het gebruik van cannabisolie. Zo hadden ze enkele uren na inname al minder pijn die in korte tijd bij de meesten helemaal verdween, terwijl ook hun aandoening verbeterde. Wilt u ook plezierig ouder worden? Bestel de olie vandaag nog.

Verschil tussen CBD olie en reguliere soorten pijnbestrijding

Hoewel gangbare medicijnen de mens grote diensten bewijzen, kennen ze een aantal vervelende kanten. Naast het veroorzaken van lichte tot ernstige bijwerkingen, zijn ze vaak niet in staat tot natuurlijk herstel van het lichaam. Zuivere CBD olie heeft die eigenschap wel. Dit komt doordat de cannabinoïden uit de hennepplant de receptoren in het menselijk en dierlijk lichaam kunnen activeren. Onze receptoren reageren zo positief op cannabinoïden, omdat het lichaam ze ziet als lichaamseigen stoffen. Deze herkenning is mogelijk doordat elk mens beschikt over een lichaamseigen endocannabinoïde systeem. 

Taak van het lichaamseigen endocannabinoïde systeem

blog-10-foto-04Het lichaamseigen endocannabinoïde systeem is verantwoordelijk voor onze algehele fysieke gezondheid. Het regelt de goede werking van onze organen, het immuunsysteem en het centrale zenuwstelsel. Bij te grote pijnprikkels kunnen de cannabinoïden uit CBD olie een pijnsignaal temperen. Bovendien heeft CBD nog een andere functie: Bij disbalans van cannabinoïden in het lichaam kan het gebruik van zuivere hennepolie van All by Hemp die balans weer herstellen, waardoor de lichaamsfuncties verbeteren.

Conclusie

Na jarenlang onderzoek naar de werking van CBD, komen nog dagelijks nieuwe ontdekkingen naar buiten. Wetenschappers en ook ik als natuurgeneeskundig therapeut zijn van mening dat de geneeskrachtige, pijnstillende en rustgevende werking van CBD olie intussen ook in de praktijk is bewezen. Een ander bijkomend voordeel van onze zuivere hennepolie is, dat het bij de meeste gebruikers en dieren al binnen 1 uur werkt. Uiteraard ken ik ook mensen die geen baat hebben bij CBD, maar gelukkig zijn die in de minderheid. Een keer proberen is zeker de moeite waard.

Auteur: Willem van de Waal  

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.