CBD-olie voor huisdieren kan een goede ondersteuning zijn voor kleine en grote dieren die last hebben van fysieke of psychische gezondheidsklachten. Net als bij mensen kan cannabisolie ook bij huisdieren de levenskwaliteit verhogen. Waarom dit zo is en waar je rekening mee moet houden, lees je in deze blog.

CBD-olie voor huisdieren en de dierenarts

cannabisolie AllbyhempBen je van plan om CBD-olie toe te dienen aan je huisdier, betrek je dierenarts daar dan bij. Omdat CBD-olie op dit moment nog onder de voedingssupplementen valt, mag ik geen gezondheidsadviezen of medische adviezen geven. Ook daarom is het belangrijk je dierenarts te informeren over het gebruik. Neem eventueel de verpakking mee naar een consult. Wijzig nooit iets in de dosering zonder overleg met de behandelend veterinair.

CBD-olie bevat geneeskrachtige stoffen in overvloed

Zoals de hennepplant gezondheidsvoordelen heeft voor de mens, heeft de plant dit ook voor zoogdieren, vogels, reptielen en vissen. Industrieel gekweekte hennep bevat ongeveer 60 geneeskrachtige stoffen, ook wel cannabinoïden genoemd. Het lichaam van mensen en meercellige dieren is toegerust met een vernuftig systeem van ontvangers. Deze receptoren kunnen de cannabinoïden uit de cannabisplant opnemen zoals ze met andere lichaamseigen stoffen doen.

Welke functies regelt het receptorensysteem?

CBD-olie voor huisdierenWetenschappers ontdekten dat het receptorensysteem van mensen en dieren zorgt voor de algehele gezondheid. Zo bestuurt dit systeem de goede werking van het centrale zenuwstelsel, de organen en het afweermechanisme. Omdat het lichaam de cannabinoïden uit hennep ziet als uit het lichaam zelf afkomstige stoffen, de zogenoemde endocannabinoïden kunnen ze de receptoren in het lichaam activeren om bijvoorbeeld CBD-olie direct op te nemen. Hierdoor is het voor het lichaam onnodig om afweerstoffen tegen ongewenste indringers te produceren. Toch is zaak om goed op te letten welke hennepolie je aanschaft, want er zijn meerdere varianten die niet allemaal even geschikt zijn voor dieren.

CBD-olie of THC-rijke olie

Hennepolie is op de markt gebracht in 2 varianten: de gouden CBD-olie en de zwarte CBD-olie. Voor geneeskrachtig gebruik bij mens en dier is uitsluitend de gouden variant geschikt. Deze olie bevat slechts 0,05 procent THC waardoor het dier niet stoned kan worden. Psychoactieve effecten ontstaan wel wanneer het gehalte THC hoger ligt, zoals het geval is bij de zwarte olie. Is per abuis toch CBD-olie met een hoog THC-gehalte aan een dier verstrekt, wees er dan op bedacht dat het zich na toediening onwel of angstig kan gaan voelen. Let bij de aankoop altijd goed op dat het THC percentage 0,05 procent of lager is. In de CBD-shop van All by Hemp zijn diverse concentraties CBD-olie met een laag THC-gehalte verkrijgbaar die je heel nauwkeurig kunt doseren. Bestel het nu.

Hoe bepaal je de juiste dosering?

hennepolie dierenNiet elk dier reageert hetzelfde op CBD-olie. Net als met voeding heeft een klein dier minder CBD-olie nodig dan een groot dier. Daarbij spelen tal van andere meebepalende elementen zoals leeftijd, aard en aandoening een grote rol. Doseren naar lichaamsgewicht gaat daarom niet altijd op.

Doseertraject en doseringsadvies

Omdat elk dier uniek is, adviseer ik om te starten met een lage dosering van een lage concentratie zoals de CBD-olie 2,5 % om die vervolgens naar eigen inzicht geleidelijk te verhogen of te verlagen. Bedenk daarbij altijd dat een dier in tegenstelling tot mensen, minder goed blijk kan geven van de werking van het product. Blijf het dier daarom tijdens het gebruik en na verhoging van de doses CBD-olie altijd observeren. Verlaag de dosis bij twijfel of wanneer het beest vreemd reageert. Kijk op onze pagina CBD-olie voor huisdieren voor gemiddelde doseringen voor hond en kat en dien het in de bek toe.

Manieren om CBD-olie te verstrekken aan hond en kat

geneeskrachtige wietolieCBD-olie kun je op diverse manieren aan hond of kat toedienen. Wel is van belang dat de CBD-olie in de bek van het dier terechtkomt. Welke methode de beste is, hangt af van de eigenaar en de aard van het beestje. Katten bijvoorbeeld zijn met hun voedselvoorkeur kieskeuriger dan de gemiddelde hond. Toedieningsmethoden die het beste werken zijn onder andere:

• Druppelen in bek of wangzak
• Vermengen met vast of vloeibaar voedsel
• Sprenkelen op kleine snack, vlees of vis
• Druppelen op de poot om te laten aflikken
• Aanbieden vanaf lepel of hand

 

Auteur: Willem van de Waal

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.