Cannabis lijkt zo oud te zijn als onze aarde. Volkeren van weleer over de hele wereld gebruikten delen van de plant voor zover bekend als geestverruimend, rustgevend of pijnstillend middel. Ook zou het een probaat geneesmiddel zijn voor diverse kwalen. Maar is deze zogenaamde heilzame werking van cannabis en cannabisolie nu een feit of een fabel?

Elk land gaat in deze tijd op zijn eigen manier om met het wel en wee van geestverruimende natuurproducten. In Amerika bijvoorbeeld werd cannabis jarenlang toegestaan en aangeprezen. Het was op bijna elke straathoek te koop in de vorm van cannabisolie, cannabiscrèmes en in zijn natuurlijke vorm om te roken. Totdat in 1936 de propagandafilm Reefer Madness verscheen.

Reacties op Reefer Madness

Cannabisolie uit geneeskrachtige hennepplantOverigens verscheen deze film ook onder de titels: Tell Your Children, Dope Addict, Doped Youth en The Burning Question. De acteurs waarschuwden hierin voor de gevaren van marihuana zonder dit echt te kunnen onderbouwen. Toch werden, kort na het verschijnen van Reefer Madness de kweek en het gebruik van cannabis in de Verenigde Staten en tal van andere landen verboden en kwam de plant in 1970 zelfs op Lijst I van de Opiumwet terecht.

Medische onderzoeken naar werking cannabis gestopt

Behalve een verbod op de teelt en het gebruik van cannabis in al zijn vormen werden in de VS ook wetenschappelijke onderzoeken naar de geneeskrachtige werking van hennep strafbaar. Je kon er zelfs voor in de gevangenis belanden. Na 70 jaar kwam er een einde aan de ban. Dit was tevens het startsein voor nieuwe onderzoeken naar de heilzame krachten van cannabis. Wilt u ook de heilzame werking van CBD ervaren? Bestel hier het product van uw keuze.

Een nieuwe periode voor de wetenschap

Na het opnieuw toestaan van hennep, begonnen wetenschappers over de hele wereld aan een ware inhaalslag op het gebied van onderzoeken naar de geneeskracht van wiet. Vooral de laatste jaren ontdekten ze nieuwe toepassingen die zeer goed werken bij gezondheidsproblemen. Ook in mijn praktijk merk ik dat het medicinale gebruik van onder andere CBD-olie explosief toeneemt. Dat is ook niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat steeds meer mensen en dieren kampen met gezondheidsklachten door onder meer luchtvervuiling, bodemvervuiling en bewerkt voedsel.

Bescherming tegen trauma’s

geneeskracht cannabis feit of fabel?

Wetenschappers ontdekken steeds meer over de hennepplant. Zo onthulden ze nog niet eens zo lang geleden dat bepaalde delen van de wietplant onze hersenen beschermen tegen trauma’s en zouden die herinneringen aan ingrijpende voorvallen verzachten. Daarnaast zou ook het roken van een joint verlichting geven bij benauwdheid, misselijkheid en ontstekingen.

Cannabisolie en testimonials van gebruikers

Zelf heb ik geen ervaring met het gebruik van joints. Cliënten van mijn natuurgeneeskundige praktijk vertellen mij hun verhalen over de positieve ommekeer in hun gezondheidstoestand na het gebruik van CBD-olie. De een had slechts een korte periode nodig om te herstellen of verzachting van de symptomen van hun kwaal te ervaren, de ander deed daar iets langer over.

Eindconclusie

Mijn conclusie over CBD-olie is dat de geneeskrachtige werking ervan een feit is en geen fabel. Ik zie in mijn praktijk dagelijks de positieve invloed op kwalen en symptomen. Ook ik zelf gebruikte cannabisolie toen ik destijds leed aan het prikkelbare darm syndroom. En nu onze overheid nog.

Wat is het beleid van de Nederlandse overheid?

blog over heilzame werking cannabisolie allbyhemp

Na veel touwtrekken is cannabis voor medicinaal gebruik in Nederland toegestaan. Overheden van andere landen komen langzamerhand ook schoorvoetend over de streep door een versoepeling in hun marihuanabeleid. In ons land vallen cannabisproducten zoals CBD-olie nog wel onder de voedingssupplementen. Dit legt fabrikanten en leveranciers een verbod op om medische adviezen of gezondheidsadviezen te geven over CBD-producten. Toch houd ik goede hoop op een positieve ommekeer op de korte termijn.

Auteur: Willem van de Waal

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.