Voedingssupplementen kun je op diverse manieren tot je nemen. Bijvoorbeeld oraal, via oor, oog of neus, maar ook rectaal, via de huid of door inhalatie. Voor CBD-olie zijn de beste 2 mogelijkheden die onder de tong of inname door de mond. Waarom dit zo is en wat de voordelen en nadelen van deze toedieningsvormen zijn, vertel ik in deze blog.

CBD-olie onder de tong

CBD-olie en de manier van toedienenCBD-olie kun je het beste onder de tong aanbrengen. De onderkant van onze tong bestaat uit een tongslijmvlies dat een belangrijke rol speelt bij de opname. Het vlies bestaat uit een ingenieuze laag cellen die voortdurend slijm afscheiden onder andere als bescherming tegen ongewenste stoffen en voor het afvoeren van afvalstoffen. Ons tongslijmvlies is in staat om stoffen zoals CBD-olie direct in het lichaam op te nemen. De olie vindt zijn weg via een netwerk van minuscule haarvaatjes naar de bloedbaan waar het verder reist naar de plaats waar het nodig is.

Sublinguaal of onder de tong toepassen

Doordat sublinguaal gebruik zo’n snelle weg is, worden veel medicamenten en voedingssupplementen die een snelle werking vragen, onder de tong gegeven. Het middel moet daarvoor wel geschikt zijn, want lang niet alle vloeibare preparaten kunnen via het tongslijmvlies snel de bloedbaan bereiken. Dit heeft te maken met een verminderde absorptie. Bij CBD-olie verloopt de absorptie juist prima. Je merkt het effect al binnen enkele minuten na toediening. Een ander zeer belangrijk voordeel van toedienen onder de tong dat de meeste mensen niet kennen, is het tijdelijk omzeilen van het first-pass-effect. Hiermee wordt bedoeld dat door opname via de tong een groot deel van de olie niet direct in de lever terechtkomt.

Inname via de voedselweg

Cannabisolie blog en handleiding gebruikHoewel de meeste medicijnen en voedingssupplementen hun weg door het lichaam vinden middels wegslikken, kleven daar wel wat nadelen aan. Zo zijn niet alle vloeibaremiddelen bestand tegen de ontbindende werking van het maagzuur. Hierdoor verdwijnen vaak de werkzame stoffen. Preparaten die wel maagsapbestendig zijn, vinden vaak tegenwerking van de lever, doordat die ze alsnog onwerkzaam maakt. Ook hangt het effect van vloeibare middelen bij inname via de voedselweg af van enkele andere factoren zoals een volle of lege maag en de soort voedsel. Tot slot is het effect ook afhankelijk van de hoeveelheid lichaamsbeweging na inname van het product. Neem je een vloeibaar middel in op een lege maag dan versnelt dit de werking. Bij een volle maag duurt dit langer.

Optimaal profijt van je cannabisolie

De lange tocht van de CBD-olie door je spijsverteringsstelsel leidt ook tot verliezen. Na een gevecht met de maagsappen en gal, krijgt het supplement zijn nekslag in de lever. En dat is niet de bedoeling. Wanneer je de olie onder je tong toepast kan het tongslijmvlies dit optimaal opnemen en ben je verzekerd van een razendsnelle werking.

Instructies voor dosering onder de tong

Om zoveel mogelijk rendement te krijgen uit de CBD-olie, geef ik je in deze alinea een beknopte handleiding. Als je de stappen elke keer op deze manier volgt, zul je ze al na enkele dagen automatisch uitvoeren.
Was om te beginnen altijd je handen. Ga in een comfortabele stoel zitten en ontspan je. Open de verpakking. Druk vervolgens de punt van je tong tegen het verhemelte en druppel het gewenste aantal druppels onder de tong. Vermijd hierbij contact van de pipet met het tongslijmvlies. Sluit hierna je mond en laat de CBD-olie 2 tot 3 minuten inwerken voordat je het restant doorslikt.

Speekselvorming en neiging tot slikken?

Nadat je de juiste dosering CBD-olie onder je tong druppelde, zul je merken dat in je mond een verhoogde speekselvorming lijkt te ontstaan. Probeer ondanks dit tijdelijke ongemak toch de 2 of 3 minuten inwerktijd vol te maken. Bestel het vandaag nog.
Veel succes!

Auteur: Willem van de Waal

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.