De laatste jaren komen steeds meer berichten naar buiten over de positieve werking van CBD-olie. De olie is gemaakt uit de cannabisplant en zou de oplossing zijn voor legio gezondheidsklachten van uiteenlopende aard. In deze blog vertel ik waarom ik denk dat CBD-olie een geschenk is, gegeven door de natuur.

CBD-olie een cadeau van Moeder Natuur

CBD-olie geschenk uit de natuur?Misschien stelde jij jezelf de afgelopen tijd wel de vraag welke gezondheidsvoordelen de hennepplant voor jou, je dierbare of jouw huisdier zou kunnen hebben. Of misschien heb je nog niet eerder van CBD-olie gehoord. Welnu, de hennepplant is overduidelijk gemaakt om mens en dier te dienen. In de plant bevinden zich maar liefst 60 geneeskrachtige stoffen, de zogenoemde cannabinoïden. Het mooie is dat het lichaam van mens en dier beschikt over een systeem van ontvangers, ook wel receptoren genoemd, die in staat zijn om deze cannabinoïden perfect op te nemen. Je kunt in dit geval niet meer spreken van toeval.

Ons receptorensysteem

Wetenschappers ontdekten het receptorensysteem in ons lichaam tijdens medische onderzoeken. Ze kwamen erachter dat dit systeem verantwoordelijk is voor onze algehele fysieke gezondheid. Het regelt onder andere de werking van de organen, het centrale zenuwstelsel en het immuunsysteem. Doordat elk mens beschikt over een lichaamseigen endocannabinoïde systeem, kunnen cannabinoïden onze receptoren activeren. Zo imiteert cannabis de uit ons lichaam zelf afkomstige chemicaliën, genaamd endocannabinoïden. Onze receptoren reageren zo positief op CBD-olie omdat ons lichaam ze ziet als lichaamseigen stoffen. Hierdoor worden ze gelijk opgenomen.

Waarop is de werking van CBD-olie gericht?

CBD-olie helpt bij gezondheidsklachtenDe werking van CBD richt zich met name op de natuurlijke processen en de verbetering van onze lichaamsfuncties. Doordat de cannabinoïden onder meer samenwerken met onze lichaamscellen, verloopt dit proces veel efficiënter. De CBD-olie van Allbyhemp draagt hier nog eens extra aan bij, omdat het een 100 procent natuurlijke olie is, die geschikt is voor inname via de mond. Professionele en recreatieve sporters gebruiken onze CBD-olie ook bij sportblessures. De fabrikant van onze CBD-producten gebruikt uitsluitend biologisch gekweekte hennep en voegt geen chemische middelen toe tijdens de productie.

Gedeelde ervaringen van mensen met gezondheidsklachten

De laatste tijd komen steeds meer berichten naar buiten van mannen en vrouwen over hun positieve ervaringen met CBD-olie. Ze delen hun verhalen op het internet, verjaardagsfeestjes en andere bijeenkomsten. Opvallend hierbij is dat de personen die CBD-olie gebruikten bij problemen met hun gezondheid, beter gingen functioneren en hun kwaliteit van leven zagen toenemen.

Wetenschappelijke studies over de werking van cannabis

CBD-olie bevat lichaamseigen stoffenDe wetenschap houdt zich al tientallen jaren bezig met onderzoek naar de positieve invloed van cannabis op het lichaam van mens en dier. Studies op dit gebied tonen aan dat het molecuul cannabidiol ofwel CBD, ondersteunend kan werken bij diverse aandoeningen. Op dit moment zijn er 700 klinische studies beschikbaar over de werking van cannabis in het algemeen. 

Medische studies over CBD en kanker

Naast de wetenschappelijke onderzoeken naar de invloed van cannabis op het lichaam, zijn ook medische studies beschikbaar over cannabis met betrekking tot kanker.

Verkrijgbaarheid CBD-producten

Ben je op zoek naar een bepaald percentage CBD-olie of wil je er meer over weten? Op onze webpagina Wat is CBD precies vind je nog veel meer informatie. Op de pagina CBD-olie voor huisdieren lees je alles wat je moet weten als je CBD aan je huisdier wilt geven. In de shop kun je de producten gemakkelijk bestellen. De cannabisolie is verkrijgbaar in concentraties van 2.5%, 4% en 10% in verpakkingen van 10, 30 en 50 ml. Bestel je product nu.

Auteur: Willem van de Waal

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.