CBD-olie kun je zeer goed gebruiken bij diverse sportblessures. Vooral in Amerika is cannabisolie een geliefd product om professionele en recreatieve sporters met blessures hiermee te behandelen. Sportmensen zetten hun lichaam vaak onder grote druk en gaan over het algemeen tot het uiterste. Daardoor kan het gebeuren dat na een intensieve training of wedstrijd een sportbeoefenaar moeheid, pijn of misselijkheid ervaart. Verrekte spieren, pezen en banden, maar ook overbelasting, verstuikingen en botbreuken komen regelmatig voor evenals verschillende soorten trauma’s. Gevolg is dat je daardoor je favoriete sport tijdelijk niet kunt beoefenen of in het ergste geval je sportcarrière moet beëindigen. Maar hoe zit dat nu eigenlijk in Nederland met de behandeling van sportkwetsuren?

CBD-olie en sporters in Nederland

CBD-olie en topsport, blogDe laatste tijd vragen ook sportmensen in ons land steeds vaker naar de CBD-olie. Ze willen zo snel mogelijk van hun blessure verlost worden en weer fijn te gaan trainen en deelnemen aan wedstrijden. Het ziet er dus naar uit dat sport en hennepolie voortaan samen door het leven zullen gaan en dat is niet zo verwonderlijk. Zowel professionele sporters als amateursporters vertrouwen steeds meer op CBD-olie als het gaat om herstel van hun letsel. Dit komt doordat hennepolie krampstillend, ontstekingsremmend en pijnstillend is. Daarbij heeft het geestelijke en lichamelijke rustgevende eigenschappen. Bovendien kan de olie, zowel voor, tijdens en na lichamelijke inspanningen worden gebruikt. Het kan zelfs van positieve invloed zijn op de slaap.

Lekker slapen, lekker sporten

CBD-olie, positief of negatief bij dopingcontrole?Een goede nachtrust is belangrijk voor het herstel en de groei van spieren en kan de prestaties van sporters verbeteren. Daarbij maakt een goed slaapritme sportmensen minder gevoelig voor kwetsuren. Veel sportbeoefenaars die CBD-olie gebruiken, zijn van mening dat ze beter slapen en meer uitgerust ontwaken en zich relaxter en fitter voelen mits je het juiste CBD-product gebruikt. Bestel het product van je keuze in onze shop.

Cannabis, marihuana, wiet of hennep?

Benamingen als cannabis, marihuana, wiet en hennep gebruiken mensen nogal eens in één adem in gesprekken over dit onderwerp. Toch zijn de onderlinge verschillen belangrijk om te weten. Zowel voor recreatieve als professionele sporters. Cannabis, marihuana en wiet komen namelijk vrijwel altijd van de toppen van de vrouwelijke cannabisplant. Er zit een hoger gehalte aan Tetrahydrocannabinol, afgekort THC, in. THC is het bestanddeel dat een psychoactieve uitwerking geeft dat ook wel high wordt genoemd en valt onder de softdrugs. Onder hennep echter verstaan we producten die buiten de categorie softdrugs vallen zoals CBD-olie. Deze olie wordt gemaakt van speciaal gekweekte vezelhennep dat een zeer lage concentratie THC en een hoge concentratie CBD bevat. Dat is precies de reden waarom je niet bang hoeft te zijn om verslaafd te raken of stoned of high te worden van CBD-olie.

Hoe staat de sportwereld tegenover CBD?

Helaas zijn de meningen in de professionele sportwereld iets anders. Hoewel CBD-olie buiten de categorie softdrugs valt, staat het jammergenoeg wel op de dopinglijst van het Wereld Anti-Doping Agentschap, het WADA. Zij beschouwen het product als een cannabimimeticum dat invloed zou hebben op dezelfde bestanddelen als die van de THC. Dat is de reden waarom het gebruik van CBD-olie net als THC, verboden is tijdens officiële wedstrijden. Ondanks dat de CBD-producten van All by Hemp zijn gemaakt uit 100 procent legale vezelhennep en daardoor minder dan 0.05 procent THC bevat, is gebruik hiervan tijdens officiële wedstrijden ook niet toegestaan. In de gewone wereld is het een 100 procent legaal en goedgekeurd middel dat gewoon vrij verkocht mag worden.

Positieve of negatieve test

CBD-olie bij sportblessuresGelukkig is er op dit moment nog geen bericht bekend van een positieve test op het gebruik van CBD door een professionele sporter. Wel wordt de vraag naar CBD onder sporters steeds groter en wordt de dopingautoriteit dagelijks bestookt met vragen over de dopingpositie van CBD-olie. Hieruit kun je denk ik, voorzichtig concluderen dat het CBD-gebruik onder sporters behoorlijk aan het toenemen is met daarmee de kans op de 1ste positieve dopingtest. Zo’n test is positief als tijdens een dopingcontrole sporen van CBD in je urine voorkomen.

Auteur: Willem van de Waal

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.